Hoe overleef ik de herfst? Maak herfst het leukste seizoen met herfstbloemen!

De dagen worden korter en de nachten langer. Buiten kleuren de bladeren in warme tinten en dat betekent: de herfst is begonnen! Jouw huis verdient een metamorfose, tijd om jouw woonkamer helemaal klaar te maken voor de herfst. Heb jij al herfstbloemen in huis?

Het is herfst en daarmee breekt het gouden seizoen aan. Elk seizoen heeft zo zijn charmes en de herfst is hier zeker geen uitzondering op. Nu met een wijntje op het terras hangen toch iets te koud wordt, lokt de warmte van je eigen huis. Thuisblijven is natuurlijk het fijnst als je huis gezelligheid en warmte uitstraalt. Hoe kan dat nu beter dan met de mooiste herfstbloemen?

Waar in de lente of zomer frisse en felle kleuren erg populair zijn, vraagt de herfst juist om wat warmers. Denk aan kleuren als aubergine, roestbruin, oranje, rood en kastanje. Om elk seizoen een nieuw kleurtje op de muren aan te brengen is natuurlijk ietwat overdreven. Herfstkleuren kun je veel gemakkelijker in huis halen met behulp van herfstbloemen. In onze nieuwe collectie vind je veel herfstboeketten met echte herfstbloemen. Wij lichten er graag wat voor je uit.

Chrysanten

Ook de physalis is een echte herfstbloem. De feloranje lampionnetjes zorgen voor kleur aan de steel en sfeer in je huis. Physalis is niet de moeilijkste steel. Hij is makkelijk te combineren met andere herfstbloemen en blijft, mits je het boeket op de juiste manier onderhoudt, wel tien dagen mooi in de vaas staan. De lampion van de physalis beschermt en omhult het besje en staat symbool voor veiligheid, troost en bescherming.

Physalis

Chrysanten: you love it or hate it. Chrysanten hebben wellicht een wat stoffig imago, maar deze veelzijdige bloemen komen goed tot hun recht in de meest uiteenlopende boeketten. Chrysanten zijn er te vinden in veel verschillende soorten: van klein tot groot en in allerlei verschillende herfsttinten. Niet gek dat deze bijzondere bloem óók in herfstboeketten te vinden is. Chrysanten staan symbool voor geluk, trouw, eerlijkheid en vriendschap.

Lisianthus

De vrolijke bloemetjes van de lisianthus is precies wat je nodig hebt om jezelf of iemand anders op te fleuren. De keuze is reuze, lisianthus is er in veel verschillende kleuren en zo dus ook in herfstige tinten. Zo past de lisianthus in elk herfstboeket. Naast kleurrijk zijn de bloemblaadjes van de lisianthus ook nog eens heel zacht en delicaat. Om extra lang van je bloemen te kunnen genieten, zal je ze dus met extra zachte handen moeten verzorgen. De lisianthus staat symbool voor waardering, dankbaarheid en charisma.

Gerbera

De gerbera is een bloem die verkrijgbaar is in wel honderden verschillende soorten, maten en kleuren. Zo is de gerbera ook in de meest uiteenlopende herfsttinten beschikbaar. Het is niet gek dat gerbera’s vaak terug te vinden zijn in boeketten. Door de kleur en de vorm van de bloem, doet deze het nou eenmaal heel goed in gezelschap van andere bloemen. Net als bij andere bloemen zoals de roos of zonnebloem, geldt ook voor gerbera’s dat het belangrijk is om de steel schuin af te snijden. Doe dit met een schoon en scherp mes en niet met een veelgebruikte snoeischaar. Door de zachte wand van de steel kan de bloem snel beschadigen. De gerbera staat symbool voor onschuld, zuiverheid en vrolijkheid.

andere berichten