Hoe help ik mijn boeket de zomer door? 5 tips voor bloemen in de zomer

De zomer in je bol, hoog tijd voor zomer in de huiskamer! Het is tijd voor actie: tijd om jouw woonkamer klaar te maken voor de zomer. Dat hoeft lang niet moeilijk te zijn. Met een mooi zomerboeket en een lekker zonnetje zorg jij eenvoudig voor een écht zomergevoel!

Er is niets mooier dan bloeiende zomerbloemen, zowel in de tuin als in een fleurige bos op de keukentafel. Echter hebben bloemen in zomerse warmte wel iets meer verzorging nodig dan normaal. Vanaf zo’n 22 graden laten ze snel hun kopje hangen. Vooral voor zomerbloemen die net uitkomen is dit het geval, door de warmte wordt het bloeien van het zomerboeket namelijk flink versneld. 

Goed insmeren, zonnebril op en blijven hydrateren. Jezelf verzorgen tijdens zomerse dagen heb je vast al onder de knie. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw zomerbloemen de hitte ook overleven? Wij geven je wat handige tips!

  1. Zorg voor genoeg water in de vaas. Door de warmte verdampt het water in de vaas sneller en nemen bloemen dus meer water op. Zorg er dus voor dat je die zomerbloeiers extra goed hydrateert. 
  2. Ververs het water om de dag. Bacteriën groeien sneller met dit weer, met troebel water als resultaat. Door een druppeltje (eco)bleek toe te voegen aan het water houd je de bacteriën nét iets langer op afstand.
  3. Zoek de schaduw op. Zorg ervoor dat de bloemen niet in de zon staan, ook niet voor een paar uurtjes. Bloemen kunnen namelijk niet tegen direct zonlicht. Zit er een steel tussen die slecht wordt? Even slikken en weer doorgaan. Haal deze steel dan uit het boeket, zo voorkom je dat andere bloemen er last van hebben.
  4. Houd je bloemen uit de tocht. Om de warme lucht uit huis te krijgen, is het lekker om alle ramen open te zetten, maar helaas vinden bloemen dit minder fijn. Houd ze dus uit de tochtstroom. 
  5. Een tip voor de echte pro’s: zet de bloemen ’s nachts in een koele ruimte. Het kost wat meer werk, maar jouw bloemen worden daar écht gelukkiger van. Zo kun je ze ’s nachts bijvoorbeeld beter in de tuin of op het balkon bewaren. 

Heb je alle tips goed in je opgenomen? Jouw boeket zal je vast dankbaar zijn. Nu is het weer tijd om van de zon te genieten. Fijne zomer!

andere berichten